مراسم افتتاحیه سیستم تبدیل زباله به سوخت کمکیRDF در نیروگاه زباله سوز نوشهر روز سه شنبه، مورخ هشتم شهریور ماه 1401 با حضور جناب آقای دکتر علیخانی معاون عمرانی استانداری مازندران، دکتر وزیری مشاور وزیر کشور، دکتر شاهوردی مشاور عالی رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، مهندس محمودیان مدیر نظارت صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین رستم زررودی فرماندار و عباسعلی شیرینی همپا شهردار نوشهر و دیگر مقامات استانی برگزار گردید که با پوشش گسترده توسط خبرگزاری های داخلی از جمله خبرگزاری مهر، خبرگزاری جمهوری اسلامی، آنیا نیوز و … همراه بود.
سیستم تبدیل زباله به سوخت کمکی RDF توسط شرکت دانش بنیان «الماس پاکان تک ویستا» با هدف تولید سوخت مشتق از پسماند شهری طراحی و ساخته شده است. این پروژه با هدف کاهش چشمگیر حجم و وزن زباله تر زیرسرندی شهری ورودی و تبدیل این نوع از زباله به سوخت مشتق از زباله RDF در نیروگاه زبالهسوز شهرستان نوشهر ارائه شده است. فضای بسیار کم مورد نیاز، نیروی انسانی کم و هزینههای قابل قبول در مقایسه با سایر روشهای موجود شامل حمل و جابجایی زباله، دفن و امحاء زباله، مدیریت بهتر شیرابه تولیدی و …. از مزایای منحصر به فرد طرح مذکور است.
در مراسم افتتاحیه این سیستم، جناب آقای دکتر شمس عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس هیأت مدیره این شرکت گفت: برای اجرا شدن طرح به دلیل عدم حمایت مسئولان، ناچاراً از محل فروش داراییهای شخصی هزینه کردم. همچنین ایشان افزود زمانی که پایلوت سیستم ساخته و در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران مستقر شد با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به دریافت عنوان دانش بنیانی شدیم. ایشان اظهار امیدواری کرد با حمایت مدیران و مسئولان از سیستم مذکور بتوان مشکلات موجود در شهرهای شمالی را حل نمود.
در ادامه مراسم، جناب آقای دکتر علیخانی معاون عمرانی استاندار مازندران گفت: سیستم زباله سوز نوشهر به مرحله خوبی رسیده است و مشکل شیرابه با ارتباطات و تعاملات خوبی که بین شرکت TTS و شهرداری و فرمانداری وجود دارد در شرف اتمام است. همچنین ایشان فرمودند احداث بنا در زباله سوز ساری بالای 90 درصد پیشرفت دارد و اگر این روند ادامه داشته باشد و مشکل ورود تجهیزات خارجی حل شود میتوانیم امیدوار باشم در دهه فجر امسال زباله سوز ساری افتتاح و بهرهبرداری آزمایشی شود.
در ادامه اشاره فرمودند یکی از مهمترین پایههای اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است یعنی متمرکز و معطوف شدن به قابلیتهای علمی و توانمندیهای درونی و تخصصهای داخلی خودمان.
در ادامه دکتر وزیری مشاور وزیر کشور ضمن بازدید از دستگاه با اظهار اینکه دولت برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان عزم خود را جزم کرده است گفت: استان مازندران و سایر استانهای شمالی برای مدیریت پسماند در کشور پیشگام بودهاند و اظهار امیدواری کردند که با همت شرکتهای دانش بنیان و همکاری آنها با دولت بتوان این معضل را رفع کرد.
همچنین جناب آقای سعید نجفی زنگنه، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره شرکت الماس پاکان تک ویستا گفت: تا پیش از سال ۱۳۹۹ تمرکز ما بر روی مدیریت زبالههای میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران بود که طی فرایندی به تولید کود و خاک نباتی اقدام میکردیم و محصول خروجی قابل استفاده در شبکه گلخانه بود. پس از یک سال فعالیتهای میدانی و مطالعاتی در حوزه بازیافت، دریافتیم که چالش اصلی کشور در مدیریت پسماند موضوع زبالههای شهری است که باید برای آنها تدبیری اندیشید.
وی ادامه داد: براساس تجربیات به دست آمده، در عین توسعه و بهبود عملکرد محصول قبلی، طراحی سیستمی که با صرفه اقتصادی بتواند تا حدودی به رفع معضل زبالههای شهری کمک کند را آغاز کردیم و برای ساخت این محصول از هیچ کمک خارجی استفاده نشده و طراحان آن جمعی از فارغالتحصیلان بهترین دانشگاههای داخل کشور بودهاند. همچنین خاطر نشان میگردد بخشی از حمایت مالی این پروژه در قالب وام توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تأمین گردید.